اختلاف رضا پهلوی و تجزیه‌طلبان؛ واقعیت یا دعوای زرگری؟-راهبرد معاصر
انتقاد آیت‌الله مدرسی از گرانی‌ها و افزایش سقط جنین تجمع ضدصهیونیستی مردم تهران مقابل دفتر سازمان ملل محسن رضایی: اروپا بزرگترین بازنده آمدن ترامپ است عارف: عزم ایران و روسیه بر توسعه روابط در بالاترین سطح استوار است خطیب نماز جمعه تهران: شورای حکام در خط رژیم آدمکش صهیونیستی حرکت می‌کند پزشکیان: با نگاه بسیجی می‌توان برای کشور عزت‌آفرینی کرد وزیر کشور: پرونده انتصاب استانداران هفته آینده بسته می‌شو‌د پزشکیان: حل مشکل ناترازی‌ها با روند‌های اداری امکان‌پذیر نیست سرلشکر سلامی: مردم ایران مطمئن باشند که انتقام خود را از اسرائیل خواهیم گرفت پزشکیان: مهم‌ترین مولفه توسعه پایدار در کشور افزایش سطح سلامت مردم است اسماعیل شوشتری، وزیر اسبق دادگستری درگذشت واکنش شریعتمداری به انتشار شعری به نام رهبری: غفلت کردیم وزیر علوم: ۱۵۰ دانشجوی تعلیقی را بی سر و صدا برگرداندیم پزشکیان: برای خدمتگزاری به مردم آمده‌ایم؛ قرار نیست بر آنها تحکم کنیم پزشکیان: با هیچ کشوری خصومت نداریم، اما قطعا زیر بار زور هم نخواهیم رفت

اختلاف رضا پهلوی و تجزیه‌طلبان؛ واقعیت یا دعوای زرگری؟

رضا پهلوی فرزند شاه سابق هفته گذشته در مصاحبه‌ای با شبکه منوتو، اظهارات صریحی درباره مسئله تمامیت ارضی و علیه تجزیه ایران داشت؛ مواضعی که با کنش سیاسی او در تضاد بود .
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۲ - ۰۱ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 January 21
کد خبر: ۱۶۹۳۷۰

به گزارش رابرد معاصر؛ رضا پهلوی فرزند شاه سابق هفته گذشته در مصاحبه‌ای با شبکه منوتو، اظهارات صریحی درباره مسئله تمامیت ارضی و علیه تجزیه ایران و همچنین درباره گروهک مجاهدین خلق ابراز کرد؛ مواضعی که بنظر می‌رسید وی برای آغاز کمپین وکالت دادن به آن نیاز داشت.

 

کمپینِ «من وکالت می‌دهم» به تازگی در فضای مجازی آغاز شده و برخی چهره‌های اپوزیسیون، رضا پهلوی را برای ایفای نقش آنچه گذار از جمهوری اسلامی خوانده می‌شود انتخاب کردند. این کمپین سرآغاز اختلافات و دعواهای جدید میان شخصیت‌ها و گروهک‌های اپوزیسیون بود و برخی آن را تخطئه و برخی نیز از پیوستن به آن امتناع کردند. منافقین نیز با حمله به رضا پهلوی، دیکتاتوری پدرش و غارت اموال ایران را به وی یادآوری کردند.

 

در این بین، عبدالله مهتدی رهبر گروهک تجزیه‌طلب کومله نیز در توئیتی که نشان از مخالفت با این کمپین بود هراس افکنی از تجزیه طلبی را عامل تفرقه دانست! توئیتی که بنظر می‌رسد در واکنش به اظهارات اخیر رضا پهلوی باشد.

 

در طول 43 سال گذشته، رضا پهلوی بعد از مرگ پدرش، تلاش داشته تا خود را رهبر بخشی از اپوزیسیون سلطنت‌طلب معرفی کند. اگرچه وی در سخنرانی‌ها و مصاحبه‌هایش مدعی است که برای دموکراسی و حقوق بشر تلاش می‌کند اما همچنان نیم نگاهی به سلطنت و تاج و تخت دارد؛ به‌ویژه آنکه چندی قبل فرح پهلوی در مصاحبه‌ای، نور پهلوی دختر رضا پهلوی را به‌عنوان ولیعهد وی معرفی کرده بود!

 

رهبران گروهک‌ها و احزاب تجزیه‌طلب تاکنون به کمپین وکالت نپیوستند، اما رفتار سیاسی رضا پهلوی نشان داده که وی از قرار گرفتن در کنار تجزیه‌طلبان در گذشته ابایی نداشته است و اظهارات اخیرش درباره تمامیت ارضی با کنش‌های سیاسی پیشین او تفاوت دارد.

 

علیرضا نوری‌زاده از چهره‌های مطبوعاتی خارج کشور که ارتباطات نزدیکی هم با احزاب تجزیه‌طلب و هم پهلوی‌ها دارد، سال 97 در برنامه تلویزیونی خود گفت: در دفتر من رازی است که اکنون به شما می‌گویم. عبدالله مهتدی و مصطفی هجری و رضا پهلوی باهم گفـت‌وگو کردند و آنها به رضا پهلوی گفتند شما به کردستان بیایید و ما تا بانه شما را خواهیم برد و شما از‌ آنجا پیام بدهید!

 

مهتدی سرکرده کومله و مصطفی هجری سرکرده حزب دموکرات کردستان و از شخصیت‌های بدنام غرب کشور به‌دلیل جنایت‌هایش در دوران دفاع مقدس است. بعد از این اظهارات نوری‌زاده، حزب دموکرات کردستان در بیانیه‌ای اصل این نشست را تأیید کرده و مدعی شدند "در این نشست طرح پیشنهادی از طرف آقای پهلوی به منظور همکاری مطرح شد که به دلیل در بر گرفته نشدن حقوق سیاسی و ملی مشخص ملت کرد! و دیگر ملیت‌های ایران! به طور کلی از سوی آقایان مصطفی هجری و عبدلله مهتدی رد شد."

 

نوری‌زاده در برنامه چند روز بعد خود از صحبت‌هایش عذرخواهی کرد و گفت رهبران احزاب کُرد تحت فشار این بیانیه را داده‌اند که بنظر می‌رسد به‌دلیل فشار اعضای این گروهک‌ها به سرکردگانشان بوده چراکه بخشی از بدنه آنها با سلطنت پهلوی مخالف هستند؛ صحبت‌های نوری‌زاده اگرچه از سوی این احزاب تکذیب شد اما نکته اینجاست که رضا پهلوی واکنشی به سخنان وی نشان نداد.

 

سال 98 شورایی تحت عنوان شورای مدیریت گذار با حمایت رضا پهلوی تشکیل شد و اعلام کردند «...شورای مدیریت گذار، متشکل از اعضا و دیدگاه‌های سیاسی متنوع از جمهوری‌خواه تا مشروطه‌خواه، حاضر است با حفظ استقلال سازمانی و نگاه برابر با آقای رضا پهلوی همکاری نماید.»

 

در این شورا که متشکل از چهره‌های ضدانقلاب است، عدم توجه به مسئله تمامیت ارضی در همان ابتدای تأسیس موجب شد برخی گروه‌ها مانند جبهه ملی از آن اعلام کناره‌گیری کرده و در بیانیه‌ای به مسئله فدرالیسم در این شورا اعتراض کنند.

 

در رأس این تشکیلات حسن شریعتمداری فرزند سید کاظم شریعتمداری رهبر حزب خلق مسلمان قرار دارد که ابتدای انقلاب تلاش داشتند آذری زبان‌ها را به سمت آشوب و اغتشاش و اندیشه‌ی خودمختاری سوق دهند؛ همچنین عبدالله مهتدی دبیرکل گروهک کومله و ناصر بولیدی از چهره‌های تجزیه‌طلب بلوچستان عضو این شورا هستند.

 

بعد از اغتشاشاتی که مهرماه در برخی شهرها شاهد بودیم و سوءاستفاده گروهک‌های تجزیه‌طلب به ویژه در غرب کشور، سپاه پاسداران از دوم مهر اقدام به عملیات موشکی و پهپادی و توپخانه‌ای علیه تروریست‌های تجزیه‌طلب کومله و حزب دموکرات در اقلیم کردستان عراق کرد. بعد از این حملات، رضا پهلوی این اقدام علیه تجزیه‌طلبان را محکوم و با بازماندگان اعلام همدردی کرد.

 

مواضع رضا پهلوی نشان می‌دهد که وی نه تنها مشکلی با تجزیه‌طلبی ندارد بلکه با تجزیه‌طلبان دست همکاری و دوستی داده است و عدم همراهی آنها با کمپین وکالت دادن، برای سفید کردن کارنامه وی در همدستی با تجزیه‌طلب‌ها و یا راضی نگه داشتن هوادارانشان است./ تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر